Cheltuielile de personal alocate în anul 2010 pentru personalul din aparatul central al Ministerului Muncii şi al structurilor aflate în subordinea sa este de 219 milioane de lei, cu 35 la sută mai puţin faţă de anul curent, când au fost alocate 336 de milioane de lei, informează, miercuri, MMFPS.

Ministerul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale (MMFPS) precizează, într-un comunicat de presă, că prin aplicarea prevederilor Legii nr.329/2009 a fost redus numărul instituţiilor aflate în subordine de la opt la cinci şi numărul total de posturi existent la nivelul aparatului central al ministerului şi al structurilor aflate în subordinea sa cu aproximativ 1.450.

Inspecţia Muncii, reorganizată ca instituţie publică finanţată de la bugetul de stat

Potrivit MMFPS, în cadrul aceluiaşi proces de reorganizare, Inspecţia Muncii, care, până la intrarea în vigoare a Legii nr.329/2009, se finanţa integral din venituri proprii, a fost reorganizată ca instituţie publică finanţată integral de la bugetul de stat.

„Astfel, veniturile proprii realizate în anul 2009 de Inspecţia Muncii (circa 345 milioane lei) se fac venit la bugetul de stat, iar finanţarea cheltuielilor acestei instituţii se realizează începând cu luna decembrie 2009 de la bugetul de stat”, arată ministerul.

MMFPS mai precizează că, în 2009, cheltuielile de personal la Inspecţia Muncii au totalizat 234 de milioane de lei, iar la minister, inclusiv la celelelate unităţi din subordinea acestuia, au fost de 102 milioane de lei.

SURSA: Mediafax