Modelul Chevrolet Volt, produs de General Motors şi important şi în România, a fost îmbunătăţit cu noi sisteme de siguranţă a pasagerilor, prin îmbunătăţiri aduse structurii autovehicului şi sistemului de răcire a bateriei, informează Chevrolet România.
Îmbunătăţirile tehnice au rolul de a preveni un incendiu de natură electrică la bateria de alimentare, la o anumită perioadă de timp, de câteva zile sau săptămâni, după producerea unei coliziuni majore laterale.
Decizia GM a intervenit după ce "Administraţia Naţională a Siguranţei Traficului pe Autostradă din SUA a iniţiat o evaluare preliminară în urma unui test de impact cu o baterie care a provocat un incendiu electric la şase zile după coliziune. Testul a fost realizat în vederea reproducerii scurgerilor de lichid de răcire şi care au avut ca rezultat un incendiu electric la trei săptămâni după incident", precizează comunicatul.
Modificările vor consta în consolidarea unei anumite părţi a structurii de siguranţă a autovehiculului Volt, pentru a spori nivelul de protecţie a bateriei în eventualitatea producerii unei coliziuni laterale grave, montarea unui senzor în rezervorul sistemului de răcire a bateriei pentru a monitoriza nivelul lichidului de răcire şi echiparea rezervorului sistemului de răcire a bateriei cu un suport de siguranţă pentru a ajuta la prevenirea supra-alimentării cu lichid de răcire.
GM a efectuat patru teste de coliziune, în perioada 9 – 21 decembrie 2011, pentru a testa îmbunătăţirile aduse modelului Volt. Rezultatele au fost cele scontate. "Nu a existat nicio intruziune în pachetul de baterii şi nicio o scurgere a lichidului de răcire în nicunul din aceste teste", precizează compania.
Modificările şi îmbunătăţirile vor fi valabile pentru toate modelele Volt, inclusiv pentru cele vândute în Europa şi România. Programul european de evaluare a autovehiculelor noi (EuroNCAP) i-a acordat modelului Chevrolet Volt 5 stele în urma testelor de siguranţă.
Chevrolet Volt a fost declarată maşina ecologică a anului 2011.