‘Am început în august 2011 prospecţiunile seismice şi în curând vom putea avea primele rezultate. Estimăm că vom fora prima sondă de explorare în a doua parte a anului 2012’, a afirmat Thomas Holst, referindu-se la gazele de şist.

Acesta a adăugat că gazele neconvenţionale pot deveni o resursă semnificativă în România, pe termen lung.

‘Gazele neconvenţionale pot deveni o resursă semnificativă în România. Există potenţial în Europa în Polonia, Franţa, Norvegia, Ucraina şi Suedia’, a spus acesta.

Rezervele geologice de gaze naturale ale României însumează 660.602 miliarde de metri cubi, iar cele sigure totalizează 109.284 de miliarde de metri cubi, suficiente pentru următorii 10 ani, a declarat preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale, Alexandru Pătruţi.

‘Rezervele geologice de gaze ale României însumează 660.602 miliarde de metri cubi, iar cele sigure totalizează 109.284 de miliarde de metri cubi. Rezervele sigure sunt suficiente pentru următorii zece ani. Producţia anuală în acest moment este de circa 11 miliarde de metri cubi. Aceste cifre sunt certe şi sunt cea mai pesimistă variantă, dar cu siguranţă rezervele vor creşte în urma explorărilor care se derulează acum’, a afirmat Pătruţi.