Numai in Istanbul preturile s-au mentinut, pe baza unei cereri puternice venite din partea localnicilor.Dincolo de toate acestea, in acest moment al pietei este convenabil sa cumpere o casa de vacanta si pentru romanii care bat des drumurile litoralului turcesc.Un apartament in vila, super-aranjat, cu de la doua dormitoare in sus si cu living costa intre 25.000 de euro si 60.000-70.000 de euro. Cheltuielile curente – intretinere, curent, apa etc. sunt cuprinse intre 28 euro/luna, la un apartament, si 80 euro/luna, pentru o vila tip minihotel. Atentie insa la vechimea constructiilor, pentru ca sunt case care arata foarte bine si au fost mereu reparate si vopsite, dar care au structura si peretii subrezi. Dar suna foarte tentant: cu mai putin decat platiti pentru un apartament de trei camere in Colentina sa puteti cumpara un apartament intr-o vila amplasata la mai putin de 100 de metri de mare si cu piscina in fata. Strainii pot cumpara proprietati in Turcia, dar au nevoie de aprobari speciale de la un birou al armatei. Primirea raspunsului dureaza intre o luna si jumatate si doua luni. Intre timp se face o intelegere cu proprietarul si se da un avans de 10-20%. Dupa aceea insa, restul hartiilor se fac rapid. Pentru cumparare se poate face o imputernicire pentru un agent imobiliar, care are de regula comisionul de 3% din valoarea imobilului. Restul taxelor legale sunt cuprinse intre 850 si 1.100 de euro, in functie de marimea si tipul propretatii.

Marmaris – piscina intra In pret
In acest complex de vile insiruite, fiecare se poate cumpara la pretul de 63.000 euro. Locuintele au cate 100 mp, cate patru camere si dependinte. Ansamblul rezidential din Armutalan dispune de gradina proprie, piscina si o vedere montana deosebita.

Antalia – vile germane langa aeroport
Situat la 30 km de aeroport si aproape de mare, intr-un complex de sapte vile, cu piscina, teren de tenis si restaurant, este de vanzare un apartament in vila cu 33.500 euro. Locuinta are 120 mp suprafata construita, doua dormitoare si un living. Intretinerea lunara este de 70 euro. In sezon turistic se poate inchiria cu 30 euro/zi.

Izmir – constructii noi langa plaja
In Izmir, pe piata sunt de vanzare in special constructii noi, iar preturile sunt ceva mai mari, trecand de regula de 40.000 euro, pentru un apartament cu mai mult de doua dormitoare. Apartamentul din imagine are doua dormitoare, living, doua bai si bucatarie si este unul dintre cele mai ieftine din zona Cesme, are o suprafata de 80 mp, se afla la un kilometru de plaja si costa 40.000 euro.

Marmaris – una dintre zonele ieftine
Un apartament in vila din imagine (de fapt o jumatate din vila, pentru ca sunt locuinte tip duplex) costa numai 32.500 euro. De fapt, aceasta regiune (Datca) este una dintre cele mai ieftine din Turcia, frecvent intalnindu-se astfel de preturi.

Antalia – vile de vacanta la malul marii
In alt complex de 20 vile, aflat la 500 de metri de mare, in regiunea Manavgat, se vand apartamente in duplexuri, cu 32.500 euro. Fiecare are doua dormitoare, living, baie si bucatarie si o suprafata construita de 80 mp. Cine vrea sa cumpere o vila intreaga, adica doua apartamente tip duplex, trebuie sa plateasca 65.000 de euro.

Izmir – case mici, decor de milioane
Casa din imagine are o suprafata de 87 mp si este construita pe un teren de 350 mp. Este ideala ca resedinta de vacanta pentru o singura familie, deoarece, desi are doua niveluri, spatiul este impartit astfel incat nu cuprinde decat doua camere, repartizate la nivelul inferior. In schimb, casa dispune de o terasa generoasa si este amplasata intr-o zona linistita, inconjurata de verdeata.