Conform sursei citate, planul de majorare a fost aprobat în urma şedinţei Adunări Generale Extraordinare a Acţionarilor din 8 mai . 

"În şedinţa AGEA Chimcomplex din 8 mai 2017, convocată de preşedintele Consiliului de Administraţie, Virgiliu Băncilă, a fost aprobat planul de majorare cu 170 de milioane de lei a capitalului social, prin emiterea a 135 de milioane de acţiuni. Scopul majorării capitalului social este de a asigura o parte din fondurile necesare achiziţiei unor Grupe de Active viabile economic ale Oltchim SA Râmnicu Vâlcea. Astfel, finanţarea achiziţiei Oltchim se va face din fonduri proprii existente, din capitalul obţinut în urma acestei majorări a capitalului social al Chimcomplex, precum şi din credite contractate de la instituţii bancare şi nebancare", se arată în comunicat. 

De asemenea, preşedintele Chimcomplex a anunţat că este pregătit să depună până pe 26 iunie o ofertă de preluare a activelor combinatului Oltchim. 

"Această decizie a AGEA Chimcomplex reprezintă un pas important, printre ultimii aş zice, în demersurile noastre de constituire a Companiei Naţionale de Chimie. Odată cu finalizarea auditului pe care îl efectuăm la Oltchim, vom putea spune că suntem 100% pregătiţi să depunem pe 26 iunie o ofertă realistă de preluare a activelor viabile ale combinatului din Râmnicu Vâlcea. Mai departe, în cazul in care vom fi desemnaţi câştigători, alături de specialiştii noştri şi de partenerii comerciali, tehnici şi financiari, rămâne să ne apucăm de treabă şi să aplicăm planul nostru de măsuri al cărui scop final este revitalizarea industriei chimice din România', conform sursei citate. 

Totodată, prin crearea Companiei Române de Chimie, Chimcomplex îşi propune integrarea activelor viabile de la Oltchim cu unităţile de producţie de pe platforma din Oneşti, în scopul de a dezvolta o platformă integrată de producţie în industria chimică, ce va deservi pieţele regionale şi internaţionale, reiese din comunicat. 

Ministerul Economiei a anunţat, recent, într-un comunicat, că administratorii judiciari ai Oltchim, companie aflată în insolvenţă, au decis să amâne până în iunie 2017 ultima etapă a procesului de privatizare a combinatului, la cererea ofertanţilor. 

Conform planului de reorganizare modificat al companiei, aprobat în şedinţa Adunării Creditorilor din 6 martie, activele Oltchim vor fi oferite spre vânzare grupate în 9 pachete: Uzinele clor – alkali, Uzina oxo-alcooli, Uzinele propilen-oxid şi polioli, servicii site, vagoane cale ferată, Procesare PVC, Uzina petrochimică, VCM/PVC Râmnicu Vâlcea, Uzina petrochimică – Bradu-Piteşti, Uzina Anhidrida Ftalică – Rm Vâlcea. 

Valoarea totală de piaţă a celor nouă pachete de active este de 293,728 milioane euro, iar preţul de pornire a vânzării va fi de 307 milioane euro. 

Oltchim, singurul producător din Europa Centrală de sodă caustică lichidă şi singurul producător din România de clor şi polieter polioli, este în insolvenţă din ianuarie 2013. 

Activitatea principală a S.C. Chimcomplex S.A. Borzeşti constă în fabricarea şi comercializarea produselor clorosodice, a clorurilor anorganice, alchilaminelor şi a solvenţilor organici. 

AGERPRES