‘În prezent Europa se confruntă cu o criză a datoriei, iar noi trebuie să ţinem cont de importanţa strategică a relaţiilor cu Europa pentru interesele noastre naţionale’, a declarat Wen în timpul unei vizite efectuate sâmbătă în provincia sudică Guangdong, dependentă de export.

Potrivit Reuters, aceste declaraţii vin în continuarea celor făcute cu ocazia vizitei recente a cancelarului german Angela Merkel în China, când premierul chinez a spus că Beijingul ia în calcul sporirea participării sale în fonduri de salvare destinate crizei datoriei de pe Bătrânul Continent.

Cu toate că nici acum premierul chinez nu a anunţat angajamente specifice ale ţării sale în favoarea economiilor europene, el a a subliniat faptul că Beijingul este interesat în soluţionarea crizei euro. ‘Pe de o parte, cea mai mare piaţă de export a noastră este Europa. Pe de alta, Europa este cea mai importantă sursă a noastră de tehnologie. Din această perspectivă, ajutarea stabilizării pieţelor europene echivalează cu a ne ajuta pe noi înşine’, a subliniat el.
SURSA: Agerpres