Planul de relansare de 585 de miliarde de dolar pus in aplicare de guvernul chinez incepe sa dea rezultate, a afirmat astazi premierul chinez Wen Jiabao.

„Masurile de relansare incep sa aiba efecte si au rezultate bune in anumite sectoare”, a declarat Wen adaugand ca vor urma noi masuri guvernamentale pentru relansarea economiei chineze.

Acesta a precizat ca vanzarile din retail au crescut in luna ianuarie, iar consumul a inceput sa inregistreze o crestere incepand cu mijlocul lunii februarie.

China, a carei economie este greu pusa la incercare din cauza scaderii exporturilor, a inregistrat o crestere de 9% in 2008, fata de 13% cu un an in urma. In 2009, si-a fixat o crestere economica de 8%.

Seful executivului de la Beijing a anuntat ca va acorda un sprijin financiar zonelor rurale, insa detaliile acestui sprijin vor fi acordate in cursul zilei de marti.

China a anuntat in noiembrie anul trecut un plan de relansare a economiei in valoare de 586 de miliarde de dolari, plan a carui punere in aplicare se intinde pana la sfaristul lui 2010.