Planul implică 498 de trenuri şi linii de cale ferată majore, cum ar fi Beijing-Harbin, Beijing-Guangzhou şi Beijing-Shanghai, informează agenţia Xinhua, care a citat Ministerul Căilor Ferate.

Coliziunea mortală a unui tren de mare viteză, care a avut loc la 23 iulie, în oraşul Wenzhou, din provincia estică Zhejiang, a determinat administraţia centrală să dispună verificări generale ale siguranţei pe liniile ferate de mare viteză şi să suspende aprobarea de noi proiecte de construcţii feroviare.

Chiar înainte ca noul plan să intre în vigoare duminică, unele trenuri de mare viteză au început deja să se deplaseze cu viteze mai reduse în urma dezastrului, potrivit Xinhua. De exemplu, trenurile de pe ruta Beijing-Tianjin şi Shanghai-Hangzhou au circulat cu 300 kilometri pe oră, în scădere de la 350 km pe oră. Confom noilor norme, trenurile prevăzute să circule cu 250 km pe oră, vor rula cu 200 km pe oră, în timp ce trenurile care au circulat cu 200 km pe oră, vor încetini la 160 km pe oră.

Ministerul Căilor Ferate a declarat că preţurile biletelor vor fi reduse cu 5% pe liniile care intră sub incidenţa măsurii.