Problema care îi stârneşte îngrijorare lui Chiappinelli este că nu va exista nicio modalitate uşoară de a ieşi din bula care există în China, în imobiliare şi infrastructură.

"China este mama tuturor bulelor", a declarat Chiappinelli . "Nu ştim când va exploda sau ce va determina explozia, dar există un număr foarte mic de ţări care au reuşit să gestioneze cu succes o astfel de situaţie", a adăugat el, citat de InvestmentNews.

Nici dezvoltatorii imobiliari din China, aflaţi printre principalii piloni de susţinere a creşterii economice, nu sunt mai optimişti, ei estimând că, foarte curând, preţurile se vor prăbuşi. Un studiu realizat de China Index Academy, o agenţie imobiliară independentă, arată că prețurile medii din zona Shanghai-ului au scăzut cu 40% față de vârful din 2009. În Beijing, de exemplu, s-au închis într-un an mai mult de o mie de agenții imobiliare din cauza faptului că vânzările au scăzut dramatic.

O altă problemă pentru China o reprezintă riscul recesiunii din Europa, crede Lisa Emsbo-Mattingly, director de cercetare la Fidelity Investments, privind alocarea activelor la nivel mondial. Europa este cel mai mare partener comercial al Chinei, iar FMI a avertizat că actuala criză a datoriilor din Uniunea Europeană poate încetini semnificativ ritmul de creştere economică a Chinei.