China pledează pentru negocierile de pace dintre Rusia și Ucraina

Sursă: Unsplash

În cadrul Adunării Generale a Organizație Națiunilor Unite (ONU) care a avut loc sâmbătă la New York, China și-a prezentat poziția cu privire la conflictul armat din Ucraina și a crititcat Occidentul pentru sancțiunile sale împotriva Rusiei.

China a afirmat în fața Adunării Generale a Națiunilor Unite (ONU) de sâmbătă că susține toate eforturile care conduc la rezolvarea pașnică a „crizei” din Ucraina, precizând că prioritatea stringentă este facilitarea discuțiilor și s nrgocierilor de pace dintre cele două state, informează Reuters.

Șeful diplomației chineze despre războiul ruso-ucrainean: Soluția este de a construi o arhitectură de securitate echilibrată, eficientă și durabilă

„Soluția fundamentală este de a aborda preocupările legitime de securitate ale tuturor părților și de a construi o arhitectură de securitate echilibrată, eficientă și durabilă”, a declarat Wang Yi, ministrul de Externe chinez în discursul său.

„Facem apel la toate părțile implicate să împiedice extinderea crizei și să protejeze drepturile legitime și interesele țărilor în curs de dezvoltare.”, a mai adăugat șeful diplomației chineze.

Beijingul va continua să lucreze pentru „reunificarea pașnică” cu Taiwanul

China s-a opus sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei, dar fără a susține sau a contribui la desfășurarea campaniei militare în Ucraina. Ca o noutate foarte surprinzătoare, președintele rus Vladimir Putin s-a arătat preocupat săptămâna trecută de îngrijorările liderul chinez Xi Jinping cu privire la Ucraina.

Wang a mai precizat că Beijingul va continua să lucreze pentru „reunificarea pașnică” cu Taiwanul și că ar trebui să combată „activitățile separatiste de independență”, luând în același timp măsuri ferme pentru a se opune oricărei interferențe externe.

Antony Blinken: Menținerea păcii și a stabilității Taiwanului este de o importanță vitală

Ministrul de Externe chinez Wang Yi a avut o întâlnire vineri, la New York, care a durat 90 de minute cu secretarul de stat american, Antony Blinken. După această întâlnire, China a acuzat Statele Unite ale Americii că trimit „semnale foarte greșite și periculoase” cu privire la Taiwan. Acest lucru s-a întâmplat după ce Blinken i-a transmis lui Wang că menținerea păcii și a stabilității Taiwanului este de o importanță vitală.

După ce președintele Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită în luna august în Taiwan, tensiunile dintre SUA și China au crescut considerabil. După ce a avut loc această vizită, în China au avut loc exerciții militare chineze pe scară largă. Ulterior, președintelui american Joe Biden a promis că va apăra insula guvernată democratic.