China a blocat accesul la cel mai popular site de video sharing din lume, YouTube.com, insa nu a oferit un motiv pentru aceasta actiune.

Google, detinatorul YouTube, a anuntat ca a sesizat, incepand de luni, o diminuare a traficului pe site-ul de video sharing, pentru ca marti sa observe stoparea accesului pe acest portal in China.

„Nu stim care sunt motivele blocarii, insa incercam sa rezolvam aceasta problema”, a declarat Scott Rubin, purtator de cuvant al Google.

Aceasta nu este prima data cand China blocheaza accesul pe YouTube. In martie 2008, a fost restrictionat site-ul in perioada revoltelor din Tibet.

China, care are 298 de milioane de utilizatori de Internet, a restrictionat in mai multe randuri accesul populatiei la site-uri pe care le considera inacceptabile din punct de vedere politic, printre care si Voice of America sau The New York Times.

Guvernul chinez a bolcat si accesul la unele posturi de televiziune, printre care si CNN sau BBC, in timpul problemelor politice existente in Tibet si Taiwan.

Oficiialii chinezi nu au declarat in mod clar care sunt motivele pentru blocarea accesului pe YouTube.

„China nu se teme de Internet”, a declarat Qin Gang, purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe. „Noi gestionam accesul la Internet in conformitate cu legea, pentru a opri raspandirea de informatii daunatoare”, a mai adaugat acesta.

YouTube a fost interzis pentru anumite perioade si in alte tari, precum Bangladesh, Pakistan, Thailanda si Turcia, tot din motive politice.

Sursa: CNN