Micul oraș rural Ezhou, din centrul Chinei, a construit un zgârie-nori, de 26 de etaje, cu scopul de a crește aici peste un milion de porci pe an.
Hrana animalelor este adusă la ultimul etaj cu ajutorul unei benzi transportoare. Jgheaburile de hrănire distribuie automat hrană de dimensiuni perfecte, în funcție de cât de maturi sunt porcii.
Deșeurile vor fi tratate și utilizate pentru generarea de biogaz
Alte părți ale Chinei au recurs, de asemenea, la construirea unor turnuri pentru porci. Un astfel de turn pentru porci a fost construit în munții Yaji. Acesta a fost proiectat să crească peste 1.200 de porci la fiecare dintre cele 12 etaje, a scris The Guardian.
Deșeurile provenind de la porci vor fi tratate și utilizate pentru generarea de biogaz, care va fi folosit apoi la producerea de energie și încălzirea apei în fermă. Lucrătorii vor trebui să treacă prin mai multe porți de dezinfecție și testare, înainte de a li se permite să intre, și nu vor putea ieși din clădire până la următoarea pauză, care se pare că are loc o dată pe săptămână, a scris The Guardian.
Agricultură pe verticală
Comercializarea cărnii de porc este o afacere uriașă în China. Potrivit NYT, chinezii consumă jumătate din carnea de porc din lume, scrie Futurism.com.
Cu toate acestea, „creșterea porcilor în această țară se află cu decenii în urmă față de cele mai avansate națiuni”, a declarat Zhuge Wenda, președintele Hubei Zhongxin Kaiwei Modern Animal Husbandry, compania care administrează ferma din Ezhou. „Avem speranțe că vom putea ajunge din urmă țările mai avansate”, a declarat el.
Din 2007, numărul fermelor de porci a scăzut cu 75%
Între timp, disputele comerciale și lockdown-urile au complicat dorința Chinei de a ține pasul cu aprovizionarea cu alimente și agricultura. Pe de altă parte, pe măsură ce chinezii se mută în orașe, nu mai cresc porci în curtea caselor.
Din 2007, numărul fermelor de porci a scăzut cu 75%, notează NYT. Drept urmare, industria cărnii de porc din China a cunoscut mai multe cicluri de creștere sau de scădere de-a lungul anilor.
Liderii industriei caută să stabilizeze piața
Aici intervin fermele verticale de porci. Cu un stoc de carne de porc disponibilă, liderii industriei caută să stabilizeze piața.
Unii experți consideră că fermele pe orizontală cresc riscul apariției unor focare de boli.
„Facilitățile intensive pot reduce interacțiunile dintre animalele domestice și sălbatice și bolile lor. Dacă o boală ajunge în interior, se poate răspândi între animale ca un incendiu”, a declarat Matthew Hayek, profesor în studii de mediu la Universitatea din New York.