Privind imaginile de mai jos, realizezi de ce marii producători de maşini de lux şi modele sport abia aşteaptă salonul auto de la Beijing care va avea loc în aprilie. În China sunt bani.

În clipul video de mai jos este prezentată o coloană de maşini de la o nuntă din China. Cel care a publicat clipul pe YouTube pune o întrebare relativ firească: „Puteţi număra Cayenne-urile?”.

Pare ciudat, dar dacă încercaţi, veţi vedea că este un pic cam greu. Asta pentru că în doar două minute apar nu mai puţin de 20 de maşini Porsche Cayenne, alături de alte automobile de lux. Este adevărat că nu se poate generaliza, în sensul că de aici şi până la a afirma că populaţia Chinei este nespus de bogată e mult. Însă există un semn al unei oarecare bunăstări.

Numărul miliardarilor în dolari din China a crecut enorm în ultimii ani, astfel încât, în prezent, doar Statele Unite au mai mulţi magnaţi decât statul asiatic, arată BBC, citând un top întocmit de Forbes.

În China, sunt 64 de miliardari în dolari. Dar cel mai interesant detaliu al topului „Cei mai bogaţi oameni” este că peste un sfert dintre noii miliardari vin din China. Astfel, în acest an, 97 de persoane din întreaga lume au intrat în clubul select al miliardarilor în dolari. 27 sunt chinezi.