Anunţate din luna noiembrie, la finalul unei reuniuni a Partidului Comunist chinez (PCC), aceste importante reforme sociale vor fi analizate în cursul săptămânii de comitetul permanent al Adunării populare naţionale (APN), camera de înregistrare legislativă a deciziilor PCC.
Comitetul permanent al APN va analiza relaxarea politicii privind copilul unic, adoptată în urmă cu trei decenii pentru a frâna creşterea demografică a celei mai populate ţări din lume.

Potrivit anunţului din noiembrie a PCC, cuplurile în care unul din membri este copil unic vor avea dreptul să aibă câte doi copii. În prezent, legea chineză interzice cuplurilor să aibă mai mult de un copil. Există totuşi unele excepţii în cazul acelor cupluri formate din copii unici, precum şi în cazul cuplurilor aparţinând minorităţilor etnice sau a celor din mediul rural al cărui prim născut este fată.

Această modificare a regulilor de planificare familială este menită să combată îmbătrânirea populaţiei chineze, remediind totodată şi dezechilibrul de gen: în prezent proporţia este de 115 de băieţi la 100 de fete, potrivit Xinhua. În ce priveşte rata de fertilitate, aceasta este în prezent de 1,5 copii pentru o femeie – cu mult sub pragul de 2,1 copii presupus să garanteze reînnoirea generaţiilor. AGERPRES