În ultimul an, numărul milionarilor chinezi a crescut cu 12% şi chiar dacă milionarii americani sunt mai numeroşi, cei chinezi sunt cu 15 ani mai tineri în medie, potrivit unor statistici. Cercetările efectuate de Institutul Hurun Research arată că 55% dintre milionarii chinezi s-au îmbogăţit prin intermediul unor afaceri private, 20% dintre aceştia sunt dezvoltatori imobiliari, 15% dintre ei s-au îmbogăţit datorită acţiunilor la bursă, iar 10% graţie unei funcţii înalte din cadrul unei mari companii.

Populaţia îmbătrânită, respectiv de peste 60 de ani, numără 160 de milioane de persoane în China, adică 11%, iar în 2040 aceasta va reprezenta 28% din totalul populaţiei chineze. Mai mult, se preconizează că în momentul în care economia chineză o va depăşi pe cea americană, 32% din populaţia chineză va avea peste vârsta de 60 de ani.

În 2009, numărul familiilor cu un venit de peste un milion de dolari ajungea la 670.000, poziţionând China pe al treilea loc în lume, după S.U.A. şi Japonia. Familiile bogate de chinezi reprezintă numai 0,2% din total, de aceea, în ciuda faptului că economia chineză prosperă, diferenţele dintre clasele sociale rămân la fel de profunde.

Sursa
: EconomyWatch