El a făcut această declaraţie în contextul unei reuniuni a fondului desfăşurată duminică, precizează RBC. ‘În condiţiile în care activele financiare sunt subevaluate, există riscuri financiare limitate în achiziţionarea lor pe pieţele europene puternic îndatorate’, a afirmat Wang Jianxi, subliniind că pe termen scurt Fondul intenţionează să investească activ în regiune.
Pe fondul crizei economice, ţările dezvoltate ar putea slăbi restricţiile politice tradiţionale privind admiterea de capital chinez în sectoarele lor cheie, a estimat oficialul de la Beijing. Pe termen lung însă, într-o perspectivă de cinci-zece ani, CIC se va orienta către pieţele emergente, a mai spus el, adăugând că Beijingul este adeptul strategiilor de investiţii non-speculative pe termen lung.
China Daily citează, de asemenea, o declaraţie anterioară a preşedintelui China Investment Corp, Lou Jiwei, care a afirmat că partea chineză este interesată să investească în modernizarea infrastructurii învechite, în special în Marea Britanie, precum şi în obiective industriale.
CIC a fost înfiinţată în 2007 special pentru investiţii ale statului chinez în străinătate. Iniţial, guvernul chinez a alocat acestei structuri 200 miliarde de dolari. La începutul acestui an, CIC a anunţat că fondurile alocate au fost cheltuite în totalitate şi că poartă discuţii cu executivul cu privire la o nouă injecţie de resurse financiare.
Sursa: Agerpres