'Schema de fraudare a bugetului de stat consta în utilizarea celor 10 firme, cesionate pe numele unor persoane cu situaţie financiară precară, pentru importarea din China şi Hong Kong de materiale de construcţii la preţuri subevaluate. Materialele de construcţii (tablă, uşi de interior MDF etc.) erau depozitate în localitatea Moviliţa, judeţul Ialomiţa, apoi tranzacţionate scriptic succesiv prin reţeaua de firme fantomă, în scopul sustragerii de la plata obligaţiilor fiscale datorate', precizează DGAF.

'În final, mărfurile erau vândute către cumpărători de bună credinţă, iar sumele de bani rezultate în urma acestor operaţiuni erau transferate prin plăţi bancare succesive fără obligaţii, în scopul ascunderii provenienţei ilicite', mai spune DGAF.

DGAF a sesizat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa, care, în data de 18 februarie, au dispus efectuarea de percheziţii pe raza judeţelor Ialomiţa, Dolj, Ilfov şi municipiul Bucureşti, la domiciliile persoanelor implicate. Un număr de 10 inspectori antifraudă fiscală au asigurat asistenţă de specialitate în faza de cercetare prealabilă.

AGERPRES