Turismul chinez încearcă să aducă părţi din Europa în China pentru cei care nu îşi permit să părăseacă ţara în concediu. Popularitatea Oraşului Tamisei dovedeşte succesul acestei iniţiative deoarece mulţi chinezi vizitează anual replica “vechiului oraş englez”, situat pe malul râului Yangtze. Această replică aflată în suburbia oraşului Shanghai nu este singura din China. Se lucrează în prezent la reconstruirea oraşului istoric Hallstatt din Austria în Provincia Guangdong.
În 2009, chinezii în număr de 1,3 miliarde au înregistrat un număr de 1,9 miliarde de vacanţe, având ca destinaţii favorite Hong Kong, Macau, Insula Hainan şi Qingdao. Turistul chinez a cheltuit în medie 535 yeni, adică 82 de dolari.
Preşedintele Marriott International a declarat că cei care se cazează cel mai des la hotelurile din China sunt chiar turiştii chinezi, aspect profitabil hotelurilor mijlocii deoarece turiştii “domestici” se orientează către Courtyard Marriott din moment ce nu îşi permit să stea la Ritz Carlton. Există în prezent 10 hoteluri Courtyard Marriott în China, trei sunt în construcţie şi încă cinci proiecte au fost recent aprobate.
Ce mai mulţi chinezi călătoresc cu buget redus în ţară, iar numărul hotelurilor destinate acestei categorii de turişti este scăzut în raport cu piaţa care este evident  în creştere.
SURSA: CNN