Strategia de investiţii urmează să fie stabilită până la finele acestei luni, informează cotidianul gălăţean Viaţa Liberă. Conform sursei citate, Angela Ivan, directorul general al Zonei Libere Galaţi (ZLG), a declarat că firma Goldex Industry, care deţine 20% din Hoyo România, a concesionat cinci hectare de teren în ZLG, punctul forte al planurilor de investiţii sunt de a realiza şi la Galaţi o linie de asamblare a tractoarelor.

„Bugetul pentru această investiţie a fost deja prins de partea chineză pentru 2012. Este o investiţie foarte importantă şi inclusiv noi am încercat să mai luăm legătura cu potenţiali beneficiari ai acestei investiţii în ideea de a găsi chiar şi pe plan local o piaţă de desfacere. Gama tractoarelor este diversă – de gabarit mic, mijlociu, pentru viţă-de-vie, pentru livezi, utilaje de care au nevoie şi agricultorii gălăţeni”, a explicat directoarea ZLG pentru Viaţa Liberă.

Denisa Vasilescu, directorul general al Hoyo Industry, a confirmat pentru publicaţia din Galaţi că  săptămâna viitoare vor avea loc discuţii în China în legătură cu investiţia de la Galaţi şi modul de derulare a acesteia. Sursa citată informează că investiţia chinezilor la Galaţi s-ar putea ridica la 60 milioane de euro şi ar putea fi create 220 de noi locuri de muncă.

Capital a încercat să afle mai multe detalii referitoare la posibila investiţie a Hoyo România în judeţul Galaţi, dar reprezentanţii companiei ne-au precizat că mai multe informaţii ne pot oferi abia în decursul săptămânii viitoare.

Fabrica de tractoare de la Râşnov (Braşov) reprezintă un parteneriat între firma chineză Hoyo – SHK Modern Agricultural Equipement Co Ltd.China, cu o participaţie de 80% şi o firmă românească, deţinută de omul de afaceri Denisa Vasilescu. Anul trecut, compania avea ca obiectiv vânzarea a 300 de tractoare asamblate la Râşnov. Investiţia de la Braşov a început în perioada 2008-2009.