Reprezentanţii companiei chineze i-au informat joi pe oficialii Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) despre intenţia lor, în cadrul unei întrevederi între ministrul român al Comunicaţiilor, Valerian Vreme, directorul general al companiei Huawei România, Jeff Wang şi Vlad Doicaru, director divizia Enterprise pentru Romania şi Moldova.

"Suntem bucuroşi că unul dintre cei mai mari furnizori de echipamente telecom este prezent în România şi sperăm ca şi pe viitor să investiţi pe piaţa comunicaţiilor electronice din ţara noastră. În acelaşi timp, este foarte important faptul că o mare parte a angajaţilor companiei Huawei sunt români şi avem convingerea că numărul lor va creşte, pe măsura ce veţi extinde şi dezvolta serviciile oferite de companie. Totodată, vreau să vă felicit pentru rezultatele remarcabile pe care le-aţi înregsitrat de-a lungul timpului atât în România, cât şi la nivel global", a declarat ministrul Valerian Vreme.

Directorul general al companiei Huawei România, Jeff Wang, a precizat că până la sfârşitul anului 2014, compania va avea 1500 de angajaţi, din care 80% vor fi români.

În anul 2010, reprezentanţii Huawei şi cei ai companiei Romtelecom au dotat cu tehnologie de ultimă generaţie de comunicaţii cu fibră optică, Fiber To The Home (FTTH), un laborator al Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti. Mai mult, in acesta vara, un număr de 6 studenţi cu rezultate remarcabile însoţiţi de doi profesori, din cadrul Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii, participa la tabăra de vara organizată de Huawei în China.

Huawei Technologies este o companie chineză privată înfiinţată în 1987, fiind unul dintre cei mai mari furnizori de soluţii TIC la nivel global, cu venituri de peste 28 miliarde dolari în anul 2010. Huawei Technologies are o prezenţă în peste 140 de ţări şi deserveşte peste o treime din populaţia globului prin produsele şi soluţiile implementate. Huawei Technologies este prezentă în România începând din anul 2004.