Capacitatea instalată totală va fi de 1.200 MW, în perioada 2012 – 2016 şi vor fi utilizate echipamente şi servicii furnizate de firma chineză.

Acordul de cooperare strategică între cele două părţi a fost semnat în China, cu ocazia vizitei în această ţară efectuată de ministrul delegat pentru Mediul de Afaceri, Lucian Isar, în perioada 27-29 mai, la invitaţia Ministerului Comerţului din această ţară.

În cadrul discuţiilor cu Jiang Yaoping, vice ministrul pentru relaţii cu Europa din Ministerul Comerţului R.P.Chineze, s-a analizat stadiul relaţiilor bilaterale comerciale. Demnitarul român a înmânat omologului chinez scrisoarea adresată de către prim-ministrul Victor Ponta, premierului Consiliului de Stat al R.P.Chineze, Wen Jiabao, prin care se propune părţii chineze organizarea celei de a treia reuniuni la nivel înalt R.P.Chineză – ţările din Europa Centrală şi de Est în anul 2013, la Bucureşti.

Ministrul Isar a informat autorităţile chineze cu privire la constituirea Grupului interministerial de lucru pentru dinamizarea relaţiilor economice şi comerciale dintre România şi R.P.Chineză. Au fost, de asemenea, prezentate principalele proiecte de dezvoltare şi investiţii din România în domeniile energiei şi infrastructurii, suportul oficialilor chinezi pentru determinarea implicării active a companiilor chineze în realizarea acestora, precum şi pentru identificarea unor surse de finanţare, fiind important pentru materializarea acestora.

Potrivit MECMA, cu această ocazie a fost convenit şi textul Acordului dintre Guvernul României şi Guvernul R.P.Chineze privind consolidarea cooperării în domeniul infrastructurii, document ce urmează a fi semnat în cel mai scurt timp.
Pe de altă parte, au fost analizate mecanisme concrete de finanţare a proiectelor de dezvoltare avute în vedere în România, inclusiv cele referitoare la listarea unor societăţi. Totodată, Băncii de Dezvoltare a Chinei i-a fost lansată invitaţia pentru a deschide o filială în România. Agenda vizitei a cuprins o serie de întâlniri cu reprezentanţi ai instituţiilor financiar bancare China Investment Corporation, China EXIMBANK, China Development Bank, China Export and Credit Insurance Corporation-SINOSURE. Delegaţia română a participat la lucrările unui seminar economic la care au fost prezenţi reprezentanţii a peste 100 de firme chinezeşti interesate să cunoască elementele definitorii ale mediului de afaceri şi investiţional din România şi modalităţile concrete în care ar putea iniţia operaţiuni economice şi comerciale cu parteneri români.

Programul vizitei a cuprins şi întâlniri cu reprezentanţi ai unor mari companii chineze care derulează sau intenţionează să iniţieze afaceri sau investiţii în România. Este vorba despre China Huadian Group, Junlun International Holding Co.Ltd., China Guandong Nuclear Power Group, China New Era Group Corporation, Sinovel Wind Group Co.Ltd.