"Sunt şanse foarte mari, am demarat pe 16 ianuarie anul curent o discuţie la nivel de ministru al telecomunicaţiilor (n.r. – Valerian Vreme). Suntem într-o perioadă de analiză a proiectului şi cred că în noiembrie cel târziu în decembrie vom demara", a spus Vintilă.

Potrivit acestuia, în prima fază, investiţia în centrul de instruire este de 2,7 milioane euro, urmând ca anul viitor să crească la 5 milioane de euro, pentru ca apoi investiţia să se dezvolte mai departe.

De asemenea, banii vor fi investiţi de guvernul chinez, compania fiind în proprietatea statului chinez, a precizat Vintilă.

În acest centru de pregătire vor fi instruiţi în prima fază circa 200 de studenţi la Bucureşti, pentru ca apoi proiectul să se extindă şi în alte centre universitare din ţară.

De asemenea, referitor la intenţiile companiei ZTE de a deschide o linie de producţie în România, directorul a precizat că aceasta va fi înfiinţată într-o zonă defavorizată.

Ministrul economiei, Ion Ariton a vizitat joi liniile de producţie ale companiei ZTE din Shenzhen, acesta fiind însoţit de preşedintele companiei chineze Tai Fen Zhang.

Ministrul român al economiei a apreciat că rezultatele obţinute de managerul român la compania de stat chineză dau încredere şi Guvernului român în a implementa managementul privat la companiile de stat româneşti.

"Când vezi nişte lucruri minunate, de multe ori cuvintele sunt de prisos. Îl felicit pe colegul nostru şi de ce să nu fim mândri că este un român, cu o companie pe care o coordonează, este un lucru bun şi e de felicitat, ceea ce ne dă încredere în proiectul pe care noi vrem să-l implementăm acasă, acela de a implementa manageri privaţi pentru companiile de stat", a spus Ariton.

Potrivit oficialilor companiei ZTE, aceasta are circa 86.000 de angajaţi.
SURSA: Agerpres