Conform agenției bulgare Novinte, uzina Great Wall va asambla, pentru început, trei tipuri de vehicule – un supermini numit Voleex C10, SUV-ul Hover H5 și un pick-up denumit Steed – și va demara producția până a sfârșitul acestui an.
Deși nu au reușit să intre în posesia listelor cu prețuri ale noilor vehicule jurnaliștii bulgari susțin că Voleex C10 va fi cel mai ieftin autoturism de pe piața Uniunii Europene. Conform unor surse nedezvăluite de Novinite, hatchback-ul de clasă B va avea, în Bulgaria, un preț cu TVA de 12.500 de leva, adică nu mai mult de 6.400 de euro. Cum Dacia Logan are un preț minim de 6.500 de euro este limpede că asocierea chinezo-bulgară are mari șanse să își îndeplinească obiectivul de a comercializa cel mai ieftin autoturism din Europa și de a deveni un concurent serios în segmentul low-cost dominat până acum de marca românească.
Prețurile minime pentru celelalte două vehicule produse în Bulgaria de Great Wall vor fi, conform Novinite, de 25.000 leva (12.800 euro) pentru SUV-ul Hoover și 20.000 de leva (10.250 euro) pentru pick-up-ul Steed.
Uzina Great Wall din Bulgaria are, deocamdată, o capacitate maximă de producție de 50.000 de unități și a fost construită în urma unei investiții de doar 80 de milioane de euro. În afara celor trei vehicule deja anunțate, chinezii mai au în plan asamblarea încă unui autoturism. Se pare că acest va fi un sedan asamblat pe aceeași platformă cu Voleex C10 și care va purta numele Voleex C30.