Invitația a fost lansată vineri, de directorul de Afaceri Externe din această provincie, Duan Qian Zheng, cu ocazia vizitei pe care o delegaţie din Fujian a efectuat-o la Giurgiu.

‘Zona turistică a pădurii Comana şi Portul de la Dunăre din municipiul Giurgiu sunt două obiective pentru care avem proiecte de dezvoltare în următoarea perioadă şi pentru care am putea primi propuneri de afaceri din partea investitorilor din Fujian’, a declarat, vineri, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu.

El a mai dat exemple de oportunităţi de afaceri în Zona Liberă şi la Şantierul Naval din Giurgiu. Investitorii chinezi, care locuiesc într-o provincie cu peste 30 de milioane de cetăţeni, s-au arătat interesaţi de proiecte concrete privind dezvoltarea oportunităţilor de transport pe Dunăre, dar şi de o colaborare în domeniul obţinerii energiei electrice de la soare şi au promis o colaborare cu firme din China care pot livra panouri şi instalaţii solare în condiţiile în care la Giurgiu se vor dezvolta parcuri de captare a energiei solare.

Ei au mai spus că provincia are dezvoltată şi industria uşoară, textilă, auto, dar şi producţia de peşte şi ciuperci chiar dacă teritoriul regiunii în care locuiesc este ocupat în proporţie de 80 la sută de munţi iar pământul pentru producţia agricolă este la mare căutare.

La întâlnirea de la Giurgiu cu delegaţia chineză au mai participat oameni de afaceri din Zona Liberă Giurgiu şi reprezentanţi ai administraţiei publice locale.
SURSA: Agerpres