Potenţialul agricol uriaş, dar neexploatat la capacitate maximă, face încă atractivă România pentru investitorii străini, „ultimii pe listă” fiind chinezii.

Mai concret, Banca pentru Dezvoltarea Agriculturii din Republica Chineză a efectuat o vizită exploratorie în România pentru a vedea la faţa locului în ce condiţii se pot face investiţii în agricultura autohtonă.

Întâlnirea s-a desfăşurat sub coordonarea ministrului agriculturii, Ilie Sârbu, cele două delegaţii, respectiv cea chineză şi cea română, identificând şi domeniile în care investorii chinezii şi-ar putea plasa banii:

  • infrastructura sistemului de irigaţii
  • pescuitul şi acvacultura
  • depozitare legume şi fructe
  • sectorul forestier

„Ambele părţi au concluzionat că sectorul alimentar şi agricol prezintă un potenţial semnificativ pentru întărirea cooperării bilaterale comerciale, România având posibilitatea reală de dezvoltare a exportului şi de atragere a unor investiţii masive.
Pentru a concretiza cele discutate, cele două părţi au decis organizarea unor vizite, la nivel tehnic, ai potenţialilor investitori din Republica Populară Chineză în România„, se precizează într-un comunicat al Ministerului Agriculturii.