Un raport al Skyscanner, un site britanic de rezervări online de bilete de avion, arată că britanicii nu călătoresc mai deloc în Estul şi Sud Estul Europei, iar Chişinău, Minsk, Skopje sau Kiev sunt printre capitalele europene cele mai evitate. Rezervările pe Skyscanner pentru călătorii în aceste oraşe pot fi numărate pe degetele unei singure mâini.

Dacă oraşele din Spania sunt în topul preferinţelor turiştilor britanici, cele din Estul Europei reprezintă opusul. Cel  mai neinteresant loc de vizitat pe Bătrânul Continent este Chişinău.

Potrivit Skyscanner, capitala Republicii Moldova este ”cea mai obscură şi ieftină dintre capitale”. Pe locul doi, este poziţionat Minsk, “buricul” Belarusului, o localitate renumită însă pentru ”localurile prietenoase, străzile curate şi parcurile stufoase”.  Următoarele în topul dezinteresului sunt Skopje (Macedonia), Sarajevo (Bosnia and Herţegovina), Podgorica (Muntenegru), Kiev (Ucraina), Zagreb (Croaţia), Belgrad (Serbia) şi Tallin (Estonia).

”Oraşele de pe lista topului Skyscanner sunt încă neajuns descoperite pentru a deveni cea nou şi încântător pentru turiştii britanici, astfel încât sunt slabe şansele să vă loviţi de prea mulţi turişti britanici în cele zece locuri”, comentează Barry Smith,unul dintre fondatorii Skyscanner. De remarcat că raportul nu aduce în discuţie Bucureştiul, fapt ce poate induce ideea că „fruntea” României reprezintă destul interes pentru britanici.