Chocolat – un restaurant cochet și confortabil

Deschisă de mai mulţi ani pe strada Stavropoleos, colţ cu Calea Victoriei, braseria Chocolat s-a transformat într-un restaurant în toată regula. Care merită încercat

În amintirea vremurilor în care era numit „Micul Paris“, Bucureștiul a căpătat de vreo zece ani încoace o mulțime de cafenele, patiserii și braserii cu puternică influență franceză. Și judecând după modul în care s-au dezvoltat, par să fie niște concepte de succes. Unul dintre ele este Chocolat, care, de anul trecut, a transformat braseria din Centrul Vechi într-un „restaurant-boutique“, cum îl numesc ei. Pe scurt, dintr-un local foarte boem și vesel, cu mese din lemn și serviciu prea puțin formal, gândit ca un accesoriu la cofetăria care funcționa în același spațiu, au făcut un restaurant cochet, ba chiar pretențios pe alocuri, unde meniul a devenit un concept în sine, iar accentul pus pe finisaje și pe ceremonialul servirii te face să uiți cu totul de vechea braserie.
Noul Chocolat este un loc liniștit, elegant amenajat și în perfectă armonie cu ideea de ciocolată, care te invadează prin toți porii de îndată ce intri acolo. Vizitându-l după relansare, mie mi-a lăsat o impresie foarte plăcută. Recunosc că sunt absolut îndrăgostit de Stavropoleos și de imaginea de capitală europeană care ți-o lasă această stradă ori de câte ori o parcurgi, mai ales seara, cu fața la  Calea Victoriei și la CEC-ul mare. Dar mai ales cred că un astfel de local, îngrijit și foarte plăcut ochiului, este binevenit pentru suflul său modern și lipsit de agresivitatea comercială în peisajul multicolor si adesea kitch-os al Centrului Vechi.
Culoarea dominantă este maroul, și încă de la intrare îți atrag atenția scaunele foarte impunătoare, care seamănă cu niște prăjituri pufoase de ciocolată. Deși îți inspiră o senzație puternică de confort, sunt destul de ciudat alcătuite, iar dacă ești suferind de spate, după două ore petrecute pe ele simți un ușor disconfort în zona lombară – un aspect de care mi s-au plâns mai mulți cunoscuți. Apoi, ele sunt destul de masive, lucru care creea­ză cam mare aglomerație într-un loc și-așa cam mic. Ca să nu mai vorbim de faptul că sunt greu de mânuit, prin urmare, dacă găsești totuși un spațiu de manevră, trebuie să depui un oarecare efort ca să le poți urni. Însă un punct de atracție, mai ales dac-ai fost un pic „disconfortat“ de înghesuiala de mese și scaune, îl reprezintă baia. Am auzit, în prima mea seară la noul Chocolat, oameni care o lăudau întorcându-se de acolo și mi-am zis că trebuie neapărat să o văd. Este, de fapt, un soi de cameră de relaxare, foarte dichisită și parfumată și cu o muzică suavă în difuzoare.  O fi și asta o găselniță menită să crească cota restaurantului.
Serviciul mi s-a părut destul de eficient și, un lucru pe care ajungi să-l apreciezi după mai multe vizite în restaurantele din București, chelnerii sunt pregătiţi şi exact cât trebuie de prietenoşi. Meniul este, bineînțeles, de inspirație franțuzească, cu denumiri sofisticate și design pretențios. De altfel, prezentarea sa este făcută prin intermediul unui soi de revistă glossy, în care îți este explicat pe larg conceptul acestui restaurant-boutique, îți sunt prezentați actorii principali ai acestei schimbări și bineînțeles îți sunt povestite mâncărurile. Pe mine unul m-a cucerit această idee. Așa cum probabil știți deja, restaurantul din Calea Victoriei are un frate și pe Radu Beller, care a fost și el recent redesenat. Am înțeles că experiența de consumator este similară, bineînțeles, cu amendamentul că lumea din Dorobanți este alta decât cea din Centrul Vechi.
Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.roCăutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore