În acelaşi interviu, ea a avertizat că, în ciuda eforturilor depuse, revenirea economică a zonei euro va dura mult timp. "Guvernul spaniol ia măsuri foarte, foarte curajoase. Dacă vom restructura sistemul bancar şi vom recurge la reforme structurale vom face economia spaniolă mai agilă, mai flexibilă, capabilă să reia creşterea economică şi să creeze locuri de muncă", a afirmat Christine Lagarde. Ea a mai spus că executivul lui Mariano Rajoy ia unele măsuri fiscale pentru reducerea deficitului care sunt dure, dar îndrăzneţe, motiv pentru care trebuie sprijinite.

"Îmi pare foarte, foarte rău pentru oameni. Ştiu cât de greu le este. Ştiu cât de greu e şi pentru cei care-şi pierd locul de muncă, pentru familiile care au dificultăţi de a supravieţui de la o lună la alta. Dar aceste măsuri sunt necesare", a continuat directorul FMI. "Este un proces în urma căruia statele trebuie să-şi redreseze economia şi să reia creşterea pentru a crea din nou locuri de muncă", a insistat ea.

Guvernul spaniol şi preşedinţii Comunităţilor Autonome s-au angajat să îndeplinească obiectivul de reducere a deficitului bugetar, care anul acesta nu trebuie să depăşească 6,3% din PIB, scrie Agerpres.