Christine Lagarde a sosit la sediul FMI din Wahsington în jurul orei 09.00 dimineaţa potrivit jurnaliştilor de la France Presse.

FMI a făcut public şi contractul de muncă al noii sale directoare, care va avea un salariu de bază de 467.940 dolari pe an, la care se adaugă o alocaţie pentru cheltuieli de reprezentare, fără documente justificative, de 83.760 dolari pe an, deci un total anual de 551.700 dolari.

La cursul de schimb actual, acest salariu ar fi echivalentul a 31.700 euro pe lună.

Lagarde (56 de ani), fost ministru de finanţe al Franţei şi mamă, divorţată, a doi copii, preia de la compatriotul său Dominique Strauss Kahn şefia FMI, după ce acesta a fost acuzat de violarea, la New York, a unei cameriste într-un hotel.
Spre deosebire de compatriotul ei mai scund (DSK are o înălţime de 1,73 metri), Lagarde, fostă membră a echipei naţionale franceze de înot sincron, are o înălţime de 1,82 metri şi este puţin probabil să aibă dificultăţi în a se adapta la viaţa americană, în condiţiile în care ea a studiat în Statele Unite înainte de a deveni un avocat de succes, notează AFP. Ulterior, Lagarde s-a întors în Franţa pentru a începe o carieră spectaculoasă în politică, adaugă sursa citată.

Marţi, cotidianul New York Post a indicat că procurorul Cyrus Vance Junior ar putea renunţa la urmărirea penală împotriva lui Dominique Strauss-Kahn înainte de 18 iulie. Potrivit unuia dintre anchetatori, contactat de The Post, această decizie ar fi "o certitudine", date fiind îndoielile care planează asupra credibilităţii reclamantei, Nafissatou Diallo.
SURSA: Agerpres