Producatorul auto numarul trei de pe piata din SUA, Chrysler, se afla in discutii cu Tata Motors si Fiat in incercarea de a-si intari pozitia pe pietele din Asia si respectiv Europa.

In ceea ce priveste discutiile cu Fiat, Chrysler incearca inchirierea catre companie italiana a unor capacitati de productie din SUA cat si un parteneriat pe segmentul de distributie. Acest lucru ar putea sprijini reintoarcerea Fiat pe piata din SUA.

Sergio Marchionne, CEO-ul Fiat, a anuntat in urma cu cateva saptamani ca este in cautarea unui partener in SUA pentru a-si sprijini reintrarea pe aceasta piata.

Compania americana poarta, de asemenea, negocieri cu Tata Motors, pentru a lansa comercializarea modelului Jeep Wrangler pe piata din Asia.

Chrysler se afla deja intr-un parteneriat cu producatorul auto indian, in ceea ce priveste dezvoltarea in comun a unui autovehicul electric, cel mai porbabil a unei versiuni electrice a lui Ace, o camioneta de dimensiuni mici vanduta exclusiv in India. Tata Motors intentioneaza sa vanda 10.000 de unitati ale acestui model pana la sfarsitul acestui an.

Sursa: Reuters