Grupul Chrysler a anunţat azi că va reporni şapte fabrici din America de Nord până în 5 iulie. Aceste fabrici au fost închise în 30 aprilie, momentul intrării în faliment a companiei.

Cele şapte fabrici îşi vor relua activitatea pentru a finaliza producţia modelelor din 2009 şi vor fi închise din nou, pentru perioada anunţată anterior, între 13 şi 26 iulie. Ulterior, compania va reutila întreprinderile pentru producţia modelelor anului 2010, iar lucrul va fi reluat, posibil cu program redus.

De asemenea, fabricile de motoare, matriţe, de cutii de viteze şi piese turnate vor fi redeschise în 29 iunie, pentru a susţine producţia, iar celelalte trei fabrici, de asamblare, Toledo North (modele: Jeep Liberty, Dodge Nitro); Belvidere, Ill (modele: Dodge Caliber, Jeep Compass Jeep Patriot); şi Saltillo, în Mexic (modele: Dodge Ram 1500 şi modelele Ram pentru sarcini grele) vor fi redeschise mai târziu.

„Reluarea activităţii în celelalte fabrici va fi anunţată la o dată ulterioară”, a precizat purtatoarea de cuvânt Dianna Gutierrez.

Chrysler a ieşit de sub protecţia legii falimentului în data de 9 iunie, cu un nou management, condus de constructorul italian Fiat SpA, care deţine un procent iniţial de 20% din titlurile companiei americane.