Avansul se datorează în special comerţului cu autovehicule, unde columul cifrei de afaceri a avansat cu 6,3% (+8,8% serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-32,6%), la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-0,6%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-0,5%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în anul 2011 a înregistrat o cifră de afaceri cu 9,9% mai mare comparativ cu anul 2010, provenită de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (+11,2%), de la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+10,9%) şi de la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+1,5%). Scăderi s-au înregistrat la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-1,5%) şi la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-0,2%).

În luna decembrie 2011, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a scăzut cu 15,7% faţă de luna precedentă, cauzată de comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-25,8%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-13,1%), comerţul cu autovehicule (-10,7%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-7,0%).

În ultima lună a anului trecut a scăzut şi volumul cifrei de afaveri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei. Declinul a fost de 1,1%, serie brută, şi a provenit în special de la activităţi ale hotelurilor şi restaurantelor (-3,0%) şi de la activităţi ale agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-2,1%). Creşteri s-au înregistrat la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+13,2%), la activităţile de spălare, curăţare şi vopsirea textilelor şi blănurilor (+7,6%) şi la activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1,4%).