Numarul domeniilor de Internet a crescut de la 20 de mii in 2001, la 36 de mii, in prezent. Ministrul comunicatiilor, Dan Nica, spune ca aceasta crestere nu e proportionala cu dezvoltarea sectorului romanesc de IT, fiindca unii din posesorii de domenii sunt mai interesati de jocuri si altele asemenea. Adica suntem un fel de exportatori de creier pane.

3.300 de romani au de luat bani de la Vama

3.300 de romani au de luat 3,3 milioane de dolari din vama, fiindca aceasta le-a cerut garantii prea mari pentru masini aduse din strainatate, intre 15 noiembrie si 17 decembrie 2001. Din greseala, Directia Generala a Vamilor i-a obligat sa plateasca sume de 24 de ori mai mari decat trebuia.

Bugetarul roman castiga mai mult decat cersetorul parizian
Venitul mediu al unui bugetar roman e de 2,2 milioane lei, spun statisticile. Venitul unui cersetor roman cu baza de operatiuni la Paris se cifreaza intre 30 si 60 de euro, aproximativ intre 950 de mii si 1,9 milioane lei, spune Le Parisien.

100000000000000

100000000000000, adica o suta de mii de miliarde de operatiuni pe secunda, poate un supercalculator IBM comandat de guvernul american pentru centrele de prognoze meteo din SUA. Noua ne-a luat 4,(4) secunde sa numaram zerourile acelea, dupa ce
le-am scris.

Carnea nu merge in zonele defavorizate

Investitiile in zonele defavorizate legate de industria carnii au fost de 11 ori mai mici decat facilitatile acordate prin lege. La 5,3 miliarde facilitati,
s-au facut investitii de 478 de milioane. Nu se stie ce mananca locuitorii zonelor defavorizate, sigur e ca nu carne.

Cat detergent consumam?

Romanii consuma cam trei kilograme de detergent pe cap de locuitor si pe an. Un studiu Henkel (mai) spune ca 55 la suta din gospodariile autohtone sunt echipate cu masini de spalat cu agitator, 16, cu masini automate, si 25 la suta nu au deloc. Interesant e faptul ca si posesorii de masini automate spala de mana, cam o data pe saptamana. Miroase bine.

Apa costa 18 miliarde

Bucuria fabricantilor de bere: ca sa avem apa buna la robinet, ne-ar costa cam 18 miliarde de dolari. Chestiunea e oarecum spinoasa, fiindca Uniunea Europeana vrea sa avem apa buna mai devreme. Ministerul Apelor si Protectiei Mediului a cerut, in consecinta, o pasuire de 15 ani. Mama-mama, ce de suc o sa bem.