Cifre devastatoare pentru toți românii. Guvernul a băgat țara în criză. Nivelul datoriilor este unul imens. Este un adevărat dezastru devoalat de către unul dintre liderii PNL. Totul s-a aflat în ultima ședință a Executivului.
Guvernul se laudă cu una dintre cele mai mari creșteri economice din Europa, dar adevărul este cu totul altul. O spune liberalul Florin Cîțu care anunță un adevărat dezastru. Situația financiară a companiilor publice este sub orice critică. Nivelul datoriilor a ajuns la aprope 24 de miliarde. Seria acuzațiilor lui Cîțu nu se oprește aici.
Senatorul promite o nouă serie de dezvăluiri extrem de grave despre cee ace se întâmplă în interiorul Guvernului și cifrele exacte din economia reală. “ Statul este cel mai prost (hot?) administrator al resurselor noastre. FARA DUBII!
In sedinta de guvern din 9 septembrie 2019 a fost prezentat „Raportul privind activitatea întreprinderilor publice, pentru anul 2018”.
DEZASTRU!
Avem o problema aici. In perioada de “crestere economica” statul (statul sunt ei, ii stiti voi) a inrautatit situatia financiara a companiilor publice. Oricum erau pe butuci majoritatea.
Problema pentru noi este urmatoarea. Cresterea economica nu este cea “oficiala” sau s-a furat “like it’s 1999” ? Voi ce credeti?
Acestea sunt cuvintele lor, ale MFP, ca sa nu mai existe niciun fel de interpretari.
Despre cele 225 de companii publice centrale:
– Datoriile totale în sumă 23,8 mld. lei din care plăți restante în sumă de 4,4 mld. lei.
– În anul 2018 față de anul 2017 s-a constatat o scădere a veniturilor totale cu suma de 2,9 mld. lei și o creștere a cheltuielilor totale cu suma de 1,0 mld. lei, ceea ce a determinat și o scădere a rezultatului brut cu suma de 4,4 mld. lei.
Despre cele 1250 companii publice locale:
– Datoriile totale în sumă de 6,0 mld. lei din care plăți restante în sumă de 2,9 mld. lei.
– În anul 2018, față de anul 2017, s-a înregistrat o scădere a rezultatului brut cu suma de 0,2 mld. lei.
Pentru informarea voastra, in aceste companii lucreaza:
– 183.152 persoane in cele 225 de companii publice centrale
– 98.245 persoane in cele 1250 companii publice locale
La aceste cifre adaugati si 21 miliarde lei in 2019, 75% din deficitul bugetar, care merg de la bugetul de stat la companiile publice are ar trebui sa se finanteze 100% din venituri proprii. Ironic, isn’t it?
Pentru a nu exista interpretari:
Aceasta postare este doar pentru informarea voastra si ATAT. In aceasta postare nu ofer nicio solutie pentru a rezolva aceasta problema. O problema doar pentru romanii liberi si prea tacuti, din pacate, care platesc taxe acestui stat care ori este cel mai prost administrator ori cel mai hot. Dar consider ca este imporant asa aveti o imagine clara despre ce se intampla cu banii vostri.
P.S. Va promit ca in scurt timp va explic in detaliu cine este in spatele “ statul sunt ei” “, sunt acuzațiile grave ale liberalului pe o rețea de socializare.