Doi bărbaţi, în vârstă de 30 şi 55 de ani, din judeţul Vâlcea, s-au ales cu dosar penal. Ei au fost arestaţi preventiv, fiind cercetaţi pentru profanare de morminte şi furt calificat. Potrivit celor mai recent informații, ar fi deschis un cavou din care ar fi furat bani şi bijuterii.
Cei doi s-au ales cu dosar penal
Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea a oferit mai multe informații. Potrivit autorității, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Berbeşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, au documentat activitatea infracţională a doi bărbaţi de 55 şi 30 de ani.
Ei sunt cercetaţi pentru profanare de morminte şi furt calificat. Poliţiştii au fost sesizaţi, în 10 august, de o femeie din Berbeşti cu privire la faptul că, mergând la cimitir în acea zi, la mormântul fiicei, a găsit capacul cavoului mişcat din poziţia iniţială. Din mormânt lipseau bani şi bijuterii.
Astfel, oamenii legii au pornit mai multe investigații. Poliţiştii au identificat doi bărbaţi din oraşul Berbeşti, bănuiţi de comiterea faptei.
Ca urmare, a fost deschis un dosar penal pentru profanare de morminte şi furt calificat.
Cei doi au fost reţinuţi pentru 24 de ore. În ziua de luni, 12 august, s-a dispus arestarea preventivă a acestora.
Se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani
Codul Penal prevede sancțiuni clare pentru astfel de fapte. De exemplu, sustragerea, distrugerea sau profanarea unui cadavru ori a cenuşii rezultate din incinerarea acestuia se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani.
Totodată, profanarea prin orice mijloace a unui mormânt, a unei urne funerare sau a unui monument funerar se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Au fost descoperite mai multe situații revoltătoare
Amintim că au fost descoperite mai multe situații revoltătoare de-a lungul timpului. În urmă cu o jumătate de an, undeva între comuna Săvineşti şi oraşul Roznov, pe malul apei au fost găsite două sicrie în care au fost depuse persoane decedate, cruci funerare, coroane şi nenumărate candele.
Mai mult, erau şi pungi în care se aflau, cel mai probabil, hainele cu care fuseseră îmbrăcaţi răposaţii. La momentul respectiv nu au fost descoperite oseminte de natură umană.