Iarna este în toi și frigul de-afară te îmbie să încerci niște băuturi ceva mai tari. Dacă ești amator de whisky, dar vrei să încerci și niște arome noi, iată câteva rețete în ton cu vremea de-afară.
Whisky-ul este, de când lumea, cel mai popular ingredient pentru cocktailuri. În meniul oricărui bar respectabil mai mult de o treime dintre rețete sunt închinate acestei băuturi. Prin urmare, este foarte dificil să creezi o listă scurtă de cocktailuri cu whisky fără să omiți măcar una dintre rețetele devenite deja clasice. De aceea, vă propun de această dată o listă de cocktailuri mai puțin cunoscute. Combinații de arome hibernale, asociate într-un mod inedit cu celebra tărie, pe care le puteți reproduce ușor acasă, însă le veți găsi mai rar în meniul vreunui bar din România.
Venetian Coffee. Amestecați într-o cană de sticlă termorezistentă două măsuri de cafea espresso fierbinte, o măsură de bourbon, o jumătate de măsură de Amaro Montenegro și o jumătate de măsură de Kahlua. Puteți adăuga la sfârșit, după gust, un pic de sirop (orice fel de îndulcitor) și o boabă sau două de cardamon verde. Puteți strecura apoi amestecul într-un pahar de martini și să-l decorați cu o frunză de mentă.
Hot Chocolate Menta. În același ton, puteți amesteca într-o cană termorezistentă patru măsuri de ciocolată caldă (făcută cu cacao pudră și lapte), o măsură de Brancamenta, o măsură de bourbon și un vârf de linguriță de piper cayenne. Apoi puteți decora amestecul cu o două-trei frunze de mentă
Winter Seaside. Amestecați într-un shaker plin pe jumătate cu gheață două măsuri de scotch cu gust ceva mai pronunțat de turbă (Laphroaig de ex), o măsură de gin olandez și patru măsuri de suc de merișoare. Apoi striviți cu muddlerul o crenguță de rozmarin într-un pahar mediu de bar, turnați amestecul peste și decorați apoi cu coajă de portocală și o crenguță de rozmarin.
Bitter Candied Apple. Într-un vas pe foc amestecați 200 de ml de cidru de mere și o jumătate de măsură de suc de lămăie. După ce a început să fiarbă, stingeți focul și amestecați în același vas și o măsură și jumătate de bourbon sau Jack Daniels și o jumătate de măsură de Licor 43. Apoi turnați acest amestec într-o cană de sticlă termorezistentă și adăugați doi-trei stropi de bitter și o felie de lămâie drept décor.
Texas Bourbon Punch. Într-un bol amestecați două căni și jumătate de bourbon, o jumătate de măsură de bitter, patru căni de suc de grepfruit roz, o treime de cană de sirop de mentă și o mână de mentă proaspătă. Lăsați amestecul la frigider peste noapte și apoi adăugați gheață și apă minerală (după gust) înainte de a servi punchul. Puteți decora și paharele pentru punch cu frunze de mentă.
Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.