Cinci cocktailuri pentru un final de vară răcoros

Vestea proastă este că vara-i pe sfârșite și că frigul se va reinstala ușor-ușor în viața noastră. Vestea bună este că ne mai putem bucura de niște seri frumoase de vară, iar temperaturile mai scăzute ne vor face șederea afară chiar mai plăcută.

Eu zic că finalul de vară în oraș trebuie marcat de câteva seri petrecute sub cerul liber, la o terasă sau chiar acasă, pe balcon sau în grădină, cu câte un cocktail răcoros la îndemână. Când spun cocktail, mă refer mai ales la o băutură pe care o puteți face și voi acasă, cu fructe proaspete, de sezon, cumpărate din piață. Rețetele, care vor rima cu vremea de-afară, sunt ceva mai spicy, mai condimentate și au o tărie alcoolică ceva mai mare. În același timp, dominanta aromelor este inspirată de fructele de sezon, care se găsesc foarte ușor în armonie cu bourbonul, romul sau ginul. Mă refer aici fie la sucuri pe care le puteți prepara cu un robot de bucătărie acasă, fie la siropuri sau lichioruri distilate din fructele toamnei pe care le puteți cumpăra “de-a gata”.

Nostra Casa

O măsură și jumătate de London Dry gin, jumătate de măsură de lichior de pere, jumătate de măsură de suc de lime, câteva picături de bitter (Fee Brothers sau Underberg) și apă tonică. Toate ingredientele, fără apa tonică, se amestecă bine cu 3-4 cuburi de gheață într-un pahar înalt. Apoi adăugați apa tonică și decorați cu coajă de portocală.

Pumpkin Old Fashioned

Când o să înceapă sezonul dovlecilor puteți salva o felie când faceți plăcintă și dați-i miezul prin blender cu câteva linguri de suc de lime. Piureul obținut îl amestecați (câte două-trei linguri pentru un singur pahar) într-un shaker cu gheață, o măsură și jumătate de bourbon, două lingurițe de sirop de arțar, jumătate de măsură de Gran Marnier și câteva picături de Angostura. Amestecul va fi strecurat apoi într-un pahar mediu, plin cu gheață și decorat cu coajă de portocală.

Cranberry Crush

În piață se găsește merișor în această perioadă. E un pic cam scump însă poți să-ți faci măcar un pahar de suc de merisor proaspăt și să-l amesteci cu două măsuri de rom spiced și cu alte 3 măsuri de ginger ale într-un pahar mare plin cu gheață.

Copper

Amestecați într-un pahar mediu câteva cuburi de gheață, o măsură și jumătate de wiskey irlandez, o măsură de suc de lime, două-trei picături de bitter și o măsură de suc natural de mere. Decorați apoi cu o felie de lămâie.

Apple business

În fine, pentru că sucurile de mere sunt ceva mai la îndemână acum în băcăniile care vând produse bio, iată o altă rețetă foarte simplă: amestecați într-un pahar mediu cu gheață două măsuri de London Dry gin, o măsură de suc de mere, una de suc de lămâie și o linguriță de miere subțire de salcâm. Apoi decorați băutura cu câteva felii subțiri de măr verde.

Vinuri bune și băuturi fine, sfaturi utile și rețete de cocktailuri puteți găsi pe www. theliquorstore.ro. Căutați-ne și pe pagina noastră de facebook: Theliquorstore.