Cinci directori de rang înalt din American International Group (AIG) au avertizat săptămâna trecută că ar putea demisiona dacă nivelul compensaţiilor va fi redus semnificativ, potrivit publicaţiei Wall Street Journal (WSJ).

Surse apropiate situaţiei, citate de publicaţie, au declarat că cei cinci directori au informat în scris conducerea că sunt pregătiţi să plece până la sfârşitul anului 2009.

Doi dintre aceşti directori s-ar fi răzgândit la sfârşitul săptămânii, a precizat WSJ.

AIG, în conflict cu administraţia Obama

Reprezentanţii asigurătorului AIG, care a primit fonduri guvernamentale de circa 180 miliarde de dolari, au intrat în conflict cu Kenneth Feinberg, reprezentantul administraţiei Obama însărcinat cu disciplina financiară în companiile salvate de stat de la faliment, în privinţa compensaţiilor.

În noiembrie, chiar şi directorul general al AIG, Robert Benmosche, a ameninţat cu demisia.

Feinberg a redus nivelul mediu al compensaţiilor financiare pentru 25 dintre cei mai bine plătiţi angajaţi ai companiilor salvate de stat de la faliment şi urmează să redacteze recomandări pentru alţi 75.

În cazul AIG, Feinberg s-a angajat să limiteze bonusurile la divizia de produse financiare a grupului. Reprezentanţii AIG nu au fost disponibili pentru comentarii.

SURSA: Mediafax