Cătălin Cîrstoiu a explicat că tatăl său a fost deputat timp de două mandate. Totodată, acesta a fost și preşedintele Comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor. Medicul susține că Legea Administraţiei publice a fost „creația lui”.
Cătălin Cîrstoiu a făcut mai multe dezvăluiri despre familia lui
Candidatul PSD-PNL pentru Primăria Capitalei spune că tatăl lui a condus comisia care a redactat legea.
De asemenea, el spune că părinții lui l-au învățat să respecte „valorile frumoase ale vieţii” și au creat pentru el un mediu în care s-a simțit întotdeauna bine.
Până într-un anumit punct, spune el, a avut tangențe cu lumea politică doar prin discuțiile pe care le auzea în casă.
„Tatăl meu a avut două mandate de deputat, a fost preşedintele Comisiei de administraţie publică din Camera Deputaţilor şi chiar Legea Administraţiei publice locale cumva e creaţia lui, munca de echipă de la Parlament. Conducea acea comisie care a redactat legea. Părinţii mei m-au învăţat să respect valorile frumoase ale vieţii, aşa cum e viaţa, mi-au creat un mediu în care m-am simţit întotdeauna bine, un mediu cald, m-au stimulat să învăţ, m-au stimulat să citesc şi asta am făcut. Nu am avut tangenţă cu lumea asta decât aşa, auzind discuţiile din casă”, a declarat Cîrstoiu, în emisiunea Insider Politic de la Prima TV.
Cârstoiu mărturiseşte că străbunicul său a fost fiul adoptiv al lui Ion Mihalache
Cârstoiu mărturiseşte că străbunicul său, absolvent de Drept, a fost fiul adoptiv al lui Ion Mihalache. Amintim că Ion Mihalache a fost ministru şi unul dintre fondatorii Partidului Ţărănesc.
Ion Mihalache nu avea copii, spune medicul, iar verişoara lui primară avea un băiat, cel mai mare băiat. El este cel pe care Ion Mihalache l-a adoptat de la câțiva ani și l-a crescut.
Candidatul spune că bunicul lui a fost absolventul Facultăţii de Drept în 1927.
Cîrstoiu mărturisește că amintirile de familia din acea perioadă există, însă au fost „amputate” de ce a urmat după 1947.
„Sigur, în familie există şi lucruri mai triste în care ne-a adus politica, pentru că Ion Mihalache nu avea copii, iar verişoara lui primară avea un băiat, cel mai mare băiat, pe care practic Mihalache l-a adoptat de la câţiva ani şi l-a crescut. Bunicul meu a fost absolventul Facultăţii de Drept în 1927. Amintirile de familie din acea perioadă există, dar, cumva au fost amputate, ca să folosesc tot un termen ortopedic, de ce a urmat după 1947”, a adăugat Cîrstoiu.
Acesta a mărturisit să bunica tatălui său a fost prima care a cules cântece din zona Muscelului şi le-a păstrat.
Cătălin Cîrstoiu spune că are talent la muzică, ştie să cânte la pian. Totuși, bunicii lui ar fi vrut să devină avocat.
„Dar eu m-am simţit mai apropiat de latura asta umană a existenţei, pentru că am fost fascinat de medicină”, a conchis Cîrstoiu.