Ministrul Afacerilor Interne Aleksandar Vulin a declarat că este cunoscut numele și prenumele individului care a ordonat interceptarea președintelui Serbiei Aleksandar Vučić.
„Există numele persoanei care a dezvoltat sistemul de interceptare al președintelui Serbiei, iar noi știm acest nume”, a dezvăluit Vulin pentru ediția de astăzi a cotidianului belgrădean „Politika”. El a arătat că se știe cui i-au fost trimise rapoartele și cine a ordonat acest lucru. Oficialul sârb a susținut că aceste informații au fost trimise parchetului. El a menționat că acest nume va fi făcut public atunci când parchetul va ridica actul de acuzare.
Anterior, ministrul sârb a spus că „serviciile competente se ocupă de caz, vom ajunge la adevăr, iar autoritățile judiciare vor face treaba lor”. „Datoria noastră este să confirmăm că acest lucru nu se va mai întâmpla. Este prea devreme să vorbim despre scopul interceptării președintelui, dar cu siguranță nu a existat niciun cuvânt despre intenții bune”, a spus, atunci Vulin.
Președintele Serbiei spune de ce i-au fost interceptate convorbirile
În august 2019, preşedintele Serbiei a prezentat date despre cum şi de ce i-au fost interceptate convorbirile timp de 24 de ani. El s-a declarat mândru că nicio notă a serviciilor de informaţii nu probează că ar fi avut activităţi împotriva Serbiei, transmitea atunci agenția BETA,. Vučić a susținut, la acel moment, la postul TV Pink că potrivit rapoartelor oficiale, interceptările au început la 11 decembrie 1995, când era bănuit că prin diferite metode încearcă să atenteze la ordinea constituţională a statului.
Vučić a declarat că de fapt a fost urmărit 24 de ani, cu anumite „excepţii”, prin utilizarea diferitelor metode de interceptare şi a apreciat că hotărârea de a fi urmărit a fost „exclusiv politică”.
De asemenea, Vučić a confirmat informaţiile apărute în presă, potrivit cărora, fiica sa a fost urmărită, iar fiul său a fost fotografiat la locul de muncă, adăugând că toate aceste atacuri la familia sa sunt o consecinţă a atmosferei create de opoziţie prin acţiunile extremiştilor de pe reţelele de socializare.
În plus,