Cine are de recuperat bani de la Adrian Sârbu în insolvența Mediafax

ING Bank, ANAF, dar și proprietarii clădirii în care își desfășoară activitatea compania lui Adrian Sârbu sau fostul director general Orlando Nicoară sunt printre creditorii care speră să ăși recupereze banii datorați de Mediafax Group, intrată în insolvență, arată paginademedia.ro.

Lista detaliată a creditorilor însumează peste 40 de milioane de euro, potrivit informațiilor publicate de paginademedia.ro

ING Bank, cu un credit de peste 15 milioane de euro, conduce Adunarea Creditorilor Mediafax Group, în care mai intră ANAF, cu aproape 13 milioane de euro și Media Sat (parte din grupul de companii deținut de Sârbu, oferă servicii de internet), cu 3,6 milioane de euro. Administrator judiciar este KPMG Restructuring SPRL.

Aproape cinci milioane de euro este datoria către RO Naturstein, în contul chiriei. Potrivit informațiilor Paginademedia.ro, grupul Mediafax urmează să se mute din actualul sediu. În top cinci creditori apar și două companii deținute de Adrian Sârbu: Media Sat (cu servicii de internet) și Mediafax SA.

Datoriile pentru licențele internaționale (CondeNast) se ridică la aproape 400.000 de euro, iar serviciile prestate de Poșta Română și neachitate de către Mediafax înseamnă aproape 300.000 de euro.

Fostul director general Orlandu Nicoară are de recuperat bani atât direct (peste 80.000 de euro), cât și indirect, prin firma Uzina de net (160.000 de euro). Uzina de net deține mai multe site-uri (precum urban.ro) care erau trecute în portofoliul Mediafax, mai arată sursa citată.

La masa credală s-au înscris și mai multe site-uri a căror publicitate era administrată de Medaifax. Printre acestea, Softpedia (prin Soft News Net) – 88.000 de euro și Computergames (Computer Games Online) – 65.000 de euro. Pentru „servicii prestate neachitate” s-a înscris și Avocat.net (prin Inteligo Media) – 24.000 de euro.

Mai multe agenții de publicitate încearcă să își recupereze rebate-ul. Singura care apare în tabel este McCann Erickson, cu peste 30.000 de euro. Alte agenții care se înscriseseră inițial (Starcom, OMD, Optimedia, Initiative sau United media) nu au reușit să obțină recunoașterea creanțelor, considerându-se că au fost compensate.

Și Biroul Român de Audit Transmedia are de recuperat o sumă de peste 60.000 de euro, la masa credală înscriindu-se, cu sume mai mici, și câteva companii cu servicii de distribuție de presă (ManPres, LS Travel – InMedio) și tipografii.

Lista completă a creditorilor Mediafax Group, pe paginademedia.ro