Administratorul judiciar CITR Filiara Ilfov a publicat săptămâna aceasta tabelul cu 126 de persoane fizice, juridice și autorități publice care au de recuperat bani de la Tel Drum.

Interesant este că și acționarii firmei Tel Drum s-au înscris în tabelul creditorilor pentru recuperarea unor dividende aferente anului 2017. Liviu Lucian Dobrescu s-a înscris în tabelul creditorilor cu o sumă de recuperat de 5,8 mil. lei. La rândul său, Petre Pitiș, fost consilier județean de Teleorman și directorul general al Tel Drum, figurează pe listă cu 3,6 mil. lei datorie de recuperat. Directorul economic al companiei, Marilena Panaitov, ar trebui să primească 44.808 lei. O sumă similară solicită și ceilalți acționari: Mirela Costache și Florea Neda.

Cea mai mare sumă a revendicat-o Unicredit Bank, respectiv 12 mil. lei, din care a fost acceptată doar 9,3 mil. lei, diferența fiina o sumă nefinanțată, se arată în tabelul creditorilor.

Printre creditorii care trebuie să recupereze banii cu prioritate se mai numără Deutsche Leasing România, care are de recuperat 3,6 mil. lei, Intesa Sanpaolo, cu 2,7 mil. lei și Compania de Utilități Publice Focșani, căreia i s-a admis o creanță de 2,2 mil. lei.

Salariații firmei au de recuperat și ei o sumă de circa 208.000 lei.

În categoria creanțelor bugetare, cea mai mare datorie a Tel Drum este către Primăria Municipiului Craiova, care trebuie să recupereze 10,8 mil. lei. Aceasta este urmată de Direcția Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, care este înscrisă în tabel cu circa 5,4 mil. lei. În total, creanțele bugetare se ridică la suma de 16,8 mil. lei.

Și Compania Națională de Investiții (CNI) are de recuperat de la Tel Drum 1,6 mil. lei, iar firma de construcții Consola Grup Construct revendică și ea 9,5 mil. lei.

Tribunalul Teleorman a acceptat cererea companiei de a intrat în insolvență la sfârșitul lunii ianuarie a acestui an. În luna februarie, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au respins definitiv contestaţia depusă de Tel Drum, prin care societatea cere ridicarea sechestrului pus de DNA pe bunuri şi conturi.

 

DNA a extins urmărirea penală faţă de compania Tel Drum pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi complicitate la două infracţiuni de abuz în serviciu, după ce, în noiembrie 2017, compania a fost pusă sub acuzare pentru săvârşirea mai multor infracţiuni, între care obţinerea nelegală, pe bază de documente false, a unor finanţări din fonduri europene, pentru lucrări de reabilitare de drumuri judeţene din Teleorman.

De asemenea, DNA a pus sechestru asupra tuturor bunurilor mobile şi imobile ale SC Tel Drum SA, precum şi poprire asupra sumelor de bani existente sau care urmează a fi virate de terţi, cu orice titlu, în conturile bancare deţinute aceasta, până la concurenţa sumei de 32.118.589 lei, reprezentând suma foloaselor necuvenite şi suma cu care s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către stat.

Pe 13 noiembrie 2017, DNA anunţa că Liviu Dragnea este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru constituire de grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârşite în dosarul „Tel Drum” în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.