Cine conduce, de fapt, industria criptomonedelor? Totul a fost scos la iveală
Jackson Palmer, co-creatorul monedei virtuale Dogecoin, a postat pe pagina sa de Twitter un mesaj în care precizeazăc că este deseori întrebat dacă va reveni pe această piață. El a declarat că nu va face acest lucru și, pentru a nu fi nevoit să se repete, a explicat motivul din spatele deciziei sale.
În mesajele sale postate pe contul oficial de Twitter, Jackson Palmer spune că persoanele care se ocupă de industria criptomonedelor fac parte dintr-un cartel al bogaților care au încorporat multe dintre aceleaşi instituţii asociate cu sistemele financiare centralizate pe care pretindeau că vor să le înlocuiască, notează CNBC.
În plus, el a criticat modul în care criptomonedele sunt împărţite şi comercializate, spunând că industria criptomonedelor mobilizează o reţea de conexiuni dubioase de business, cumpără influenceri şi instituţii media pentru a perpetua un cult conform căruia ”te poţi îmbogăţi rapid”, construit pentru a extrage bani de la indivizi naivi şi disperaţi din punct de vedere financiar.
Exploatarea financiară a existat înainte de criptomonede
Cu toate că Jackson Palmer admite faptul că exploatarea financiară a existat de dinaintea criptomonedelor, el spune că acest sector răneşte oamenii ”normali” care i se alătură. În plus, el este de părere că această industrie este susceptibilă de fraudă.
Moneda virtuală Dogecoin a luat naștere în 2013, creatorii ei fiind Jackson Palmer și Billy Markus. Criptomoneda Dogecoin a început ca o glumă, pe ea fiind portretizată faimosul meme Doge, un câine shiba inu. Chiar dacă cei doi nu au avut intenția ca această criptomonedă să fie luat în serios, aceasta a ajuns una dintre cele 10 cele mai importante criptomonede din industrie.
Chiar dacă popularitatea acesteia a crescut, Jackson Palmer și Billy Markus nu s-au îmbogățit de pe urma ei.
Sursă foto: Dreamstime