Profilul cumpărătorilor de locuinţe prin „Prima Casă“ arată că programul guvernamental este atractiv pentru persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 35 de ani, căsătorite, cu studii universitare, cu venituri de 2.500 – 4.000 de lei şi care activează într-o companie de notorietate, în domenii precum IT, financiar-bancar, medical sau auto, arată o analiză realizată de agenţia imobiliară EuroMetropola.

„Încă de la debutul programului şi până în prezent am înregistrat un număr însemnat de cereri pentru apartamente cu două camere care să se încadreze întru-un buget de 65–100.000 de euro şi, în mod surprinzător, aproximativ 80% dintre potenţialii clienţi pentru Prima Casă sunt persoane de sex feminin”, au precizat consultanţii companiei.

Solicitări pe apartamente noi

Potrivit EuroMetropola, cele mai multe solicitări venite din partea clienţilor sunt îndreptate către apartamentele din imobilele noi, unde cu greu se încadrează în plafonul alocat de către Stat. Ofertele cele mai căutate sunt reprezentate de apartamente noi cu două camere la preţuri cuprinse între 65 şi 75.000 euro şi apartamente cu trei camere cu preţuri între 85 şi 100.000 euro în zona de nord a Bucureştiului.

Peste 460 de dosare aprobate de Fondul de Garantare

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii a primit până marţi 602 solicitări de garantare pentru achiziţia de locuinţe finalizate în programul „Prima Casa“, cu o valoare totală de 25,2 milioane de euro, din care a aprobat deja 464 de dosare.

Solicitările au fost primite de Fond de la un număr de opt finanţatori participanţi în program, respectiv BRD, BCR, Alpha Bank, ATE Bank, Banca Transilvania, Piraeus Bank, Millenium Bank şi CEC Bank. Din numărul total de solicitări de garantare, Fondul a aprobat 464 de dosare, restul de 138 de dosare fiind în analiză.