573.000 de oameni din întreaga lume împlinesc anul acesta vârsta de 100 de ani sau mai mult, potrivit Forumului Economic Mondial. Aproximativ 93.000 dintre aceștia trăiesc în Statele Unite, scrie site-ul 247wallst.
Cercetările FEM au constatat însă că nu există un tipar al țărilor in care trăiesc persoanele care au peste 100 de ani.
Grupul de Cercetări Gerontologice păstrează o bază de date. Analiza sa principală îi prezintă pe cei care au trăit până la vîrsta de peste 113 ani.
Sistem strict de validare a vârstelor
Toate cele 17 persoane de pe listă sunt femei. Vârsta medie a celor de pe listă este de 115 ani și 41 de zile. Patru dintre cei de pe listă sunt japonezi, șase sunt americani, doi sunt francezi și doi sunt brazilieni.
Există un sistem de validare a vârstelor, care pare a fi foarte strict.
Conform GCG, cea mai în vârstă persoană din lume este Kane Tanaka. Ea s-a născut în Japonia, la 2 ianuarie 1903, deci are 118 ani și 260 de zile începând cu 16 septembrie.
Potrivit ziarului japonez Asahi Shimbun, Tanaka s-a născut în Wajiro pe insula Kyushu din sudul Japoniei. Deși a ajuns la această matusalemică, a suferit de febră paratifoidă, cancer pancreatic și cancer colorectal.
Cea mai bătrână americană de pe listă este Thelma Sutcliffe, care s-a născut la 1 octombrie 1906, avînd acum 114 ani și 353 de zile.
Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată
Un ziar local a scris recent despre ea: ”Thelma Sutcliffe nu dă niciun semn că ar fi cea mai în vârstă persoană din America, dar are probleme din cauza restricțiilor impuse în timpul pandemiei COVID-19.
”Știu că trebuie să respectăm regulile, dar nu-mi place”, spune ea.
Cea mai bătrână persoană care a trăit vreodată a fost Jeanne Louise Calment din Arles, Franța, care a murit la vârsta de 122 de ani și 164 de zile.
La începutul acestui an, cea mai în vârstă persoană din Europa a reușit să supraviețuiască coronavirusului.
Franțuzoaica Lucile Randon a sărbătorit împlinirea a 117 ani pe data de 11 februarie.