Antreprenorul străin al anului 2012 în Italia este românul Florin Simon, care importă în Peninsulă produse tipice din România, a informat vineri cotidianul Il Messaggero, cotidianul catolic Famiglia Cristiana şi publicaţia Immigrazione Oggi.

Florin Simon, născut la Bacău acum 42 de ani, sosit în Italia în 1996, la vârsta de 26 de ani, lucra la început ca zidar. Apoi şi-a deschis o afacere şi cu scopul de a-i ajuta pe imigranţii români din Italia. A început prin a importa la Roma, unde trăieşte, produse tipice din România, printre care halva şi zacuscă. A avut succes încă de la început, produsele sale fiind solicitate de numeroase magazine alimentare din întreaga Peninsulă.

Florin Simon este proprietarul unei societăţi de import-export care are 34 de angajaţi şi o cifră totală a afacerilor, în 2011, de peste 19 milioane de euro.

Românul a fost desemnat joi, la Roma, câştigător al celei de a patra ediţii a premiului MoneyGram 2012, unicul premiu acordat în Italia antreprenorilor străini.
Premierul Victor Ponta i-a transmis un mesaj de felicitare românului. ‘Doresc să transmit cele mai sincere felicitări domnului Florin Simon şi soţiei sale, Maria, pentru reuşita sa. Salut şi admir ambiţia şi determinarea prin care aceştia şi-au clădit, exclusiv prin forţe proprii, o carieră de invidiat. Povestea acestor oameni care au fost nevoiţi să plece în străinătate pentru a reuşi este o dovadă incontestabilă a faptului că românii, oriunde s-ar afla, prin muncă cinstită şi determinare, pot şi devin repere pentru străini. Acest premiu vine ca o recompensă binemeritată pentru munca, riscurile şi îndrăzneala de care Florin şi Maria Simon au dat dovadă, şi reprezintă o recunoaştere a unor merite excepţionale (…) Le doresc mult succes în continuare şi, cel mai important, multă putere de muncă!’, a spus Victor Ponta.

Premierul a subliniat faptul că această veste bună este un motiv de mândrie deoarece cei doi au reuşit să ofere tuturor un exemplu de succes. Vestea că românul a fost desemnat ‘omul de afaceri străin al anului’ în Italia reprezintă o ştire pozitivă asociată cu România, iar acesta este un lucru foarte bun care ‘trebuie apreciat în mod special’.

SURSA: Agerpres