În afară de Skorpios – o insula în Marea Ionică, unde se află mormântului cunoscutului miliardar Aristotel Onassis, care a fost căsătorit cu văduva preşedintelui american asasinat John Kennedy, Jackie -, omul de afaceri rus a achiziţionat şi o mică insulă vecină Sparti.

Formal, proprietatea a fost achiziţionată de către una dintre companiile unui trust, care acţionează în numele fiicei omului de afaceri rus Ekaterina (24 de ani). Tranzacţia a fost precedată, după cum menţionează publicaţia elenă, de "mai multe luni de activităţi birocratice, în care au fost implicaţi avocaţi şi oameni de afaceri din Nicosia, Bruxelles, Geneva şi Luxemburg".

Cealaltă insulă mai mică, Rybolovlev, despre care presa rusă scrie că iubeşte să-şi răsfeţe copiii cu daruri scumpe, a achiziţionat-o pentru fiul său. Una dintre cele mai recente achiziţii ale omului de afaceri rus este un penthouse din New York, pe care l-a cumpărat pentru fiica sa, în valoare de 88 milioane de dolari. Rybololovlev nu a venit să viziteze luxosul apartament, a cărui achiziţionare l-a inclus printre cei cinci cei mai bogaţi locuitori ai metropolei americane.

Ekaterina Rybolovlev a declarat deja că şi-ar dori să utilizeze insula nu doar ca "staţiune" sau loc de recreere, ci şi ca "centru de afaceri".

Dmitry Rybolovlev, originar din Perm (Ural) şi a cărui afacere se axează pe îngrăşămintele cu potasiu, se situează pe poziţia a 100 în clasamentul Forbes din 2012.