Cine este tras la răspundere când firma intră în insolvenţă

Administratorii, acţionarii sau terţii unei firme falimentare vor fi traşi la răspundere dacă Fiscul consideră că au dus la nedeclararea şi neplata taxelor. Executarea silită a fost extinsă şi asupra terţelor persoane care sunt considerate de rea-credinţă şi care răspund în solidar cu firma debitoare care a intrat în insolvenţă şi nu şi-a achitat taxele. Prevederea se aplică de pe 23 iunie, după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei pentru combaterea evaziunii f

Administratorii, acţionarii sau terţii unei firme falimentare vor fi traşi la răspundere dacă Fiscul consideră că au dus la nedeclararea şi neplata taxelor.

Executarea silită a fost extinsă şi asupra terţelor persoane care sunt considerate de rea-credinţă şi care răspund în solidar cu firma debitoare care a intrat în insolvenţă şi nu şi-a achitat taxele. Prevederea se aplică de pe 23 iunie, după publicarea în Monitorul Oficial a ordonanţei pentru combaterea evaziunii fiscale.

Până săptămâna trecută, erau două situaţii prin care putea fi atrasă răspunderea solidară: când persoanele fizice au determinat cu rea-credinţă autolichidarea companiei provocând insolvenţa, precum şi pentru o firmă aflată sub control comun cu debitorul care i-a preluat activele, personalul, furnizorii şi clienţii, continuând sub o altă formă activitatea debitorului.

DETALII:
Citeşte mai multe pe evz.ro