Un articol apărut în publicația Vanity Fair și preluat de Reuters arată faptul că în ultima ședință de board, Warren Buffett și-a petrecut mai mult de 11 ore discutând numai despre acest subiect. 
"Nu este atât de important ce se întâmplă an de an cu această companie, însă mă preocupă ce se va întâmpla cu ea la 20 de ani după ce am murit", spune unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă despre Berkshire Hathaway, compania pe care o conduce din 1960. 
Publicația, care se întrabă retoric dacă Warren Buffett poate fi într-adevăr înlocuit de cineva, informează că ar fi vorba despre 4 candidați favoriți la "tronul" investitorului american.
Unul dintre ei este David Sokol, președinte al celor două companii ale Berkshire, MidAmerican Energy Holdings și NetJets.
Un alt nume vehiculat este cel al lui Gregory Abel, CEO-ul de la MidAmerican. Un al treilea posibil succesor este Ajit Jain, șeful unei companii de reasigurare din grupul Berkshire, un foarte bun prieten al miliardarului, cu care acesta vorbește în fiecare zi. Cel de-al patrulea favorit este Matthew Rose, cel care conduce Burlington Norther, o altă companie a lui Buffett.