Preşedintele Klaus Iohannis va ceda fotoliul de la Palatul Cotroceni în 2024, iar succesorul lui este unul dintre subiectele cele mai dezbătute în România de ceva timp.

Mircea Geoană, noul preşedinte al României din 2024? Ion Cristoiu analizează această posibilitate

Unul dintre numele vehiculate în ultima perioada drept posibil candidat din partea PSD este cel al lui Mircea Geoană, actual secretar general adjunct al NATO.

Invitat în emisiunea lui Marius Tucă, maestrul Ion Cristoiu a explicat de ce acest lucru nu este deloc în interesul social-democraţilor, în ciuda zvonurilor. Un subiect de interes este modul în care vor relaţiona PSD şi PNL la alegerile prezidenţiale din 2024: vor avea un candidat comun sau vor merge separat în faţa alegătorilor?

„E o iluzie cu Mircea Geoană pentru că actuala conducere a PSD nu are interesul să vină Geoană candidat sau președinte, au interesul să fie Ciucă.

E mai bine să fie un adversar decât de la tine din partid. Dacă vine Geoană, vine cu toată echipa, cu Dan Voiculescu, cu toţi”, a declarat Ion Cristoiu, în cadrul emisiunii de pe Gandul.ro.

Întrebat apoi de Marius Tucă dacă românii vor vota în vreme de război autorităţile, adică pe cei care se află deja la putere, Ion Cristoiu a precizat că acest lucru va fi valabil dacă PNL şi PSD vor rămâne uniţi până la alegeri.

„Dacă merg separați, se separă. Dacă ei fac o coaliție (PNL și PSD – n.red.) și merg împreună, care-i povestea?”, a adăugat Cristoiu.

Klaus Iohannis are încredere în coaliţia de guvernare: Va rezista până în 2024

Tocmai despre subiectul coaliţiei dintre liberali şi social-democraţi a vorbit şi preşedintele Iohannis cu doar o zi în urmă.

Şeful statului s-a declarat optimist în ceea ce privește actuala coaliție de guvernare şi este de părere că aceasta va rezista până în anul 2024.

„Cred că această coaliție va rezista până în 2024. Dacă vor fi candidați comuni sau nu, nu s-a discutat din câte știu eu și cam știu ce se discută.

Este o variantă, este și cealaltă variantă ca fiecare să meargă pe lista proprie, însă între partide să existe înțelegerea să se continue și după alegeri această coaliție.

Asta depinde de două lucruri: de rezultatele concrete, deci de cât de mulțumiți sunt românii de Guvern, și de vot”, a indicat preşedintele Iohannis.